Wie ben ik?

Dit ben ik:

Else van der Esch en bewegen is voor mij een belangrijk aspect in mijn leven. Wie ik in het leven wil zijn en wat mijn bijdrage aan dit leven is, zet mij in beweging. Meebewegen in de stroom van het leven, ook als het tegenzit en met gepaste beweging mijn grenzen verleggen in het leven is mijn drive.

Ik handel vanuit een praktische werkwijze, die direct toepasbaar is. Als levenswijze hulpverlener verbind ik me makkelijk met andere leeftijden. Humor is een kwaliteit, die ik graag inzet in de gesprekken, zodat de lichtheid niet uit het oog verloren raakt. Tegenwoordig wordt met het hoofd werken overschat en het lichaam onderschat; terwijl ons lichaam mee koersbepaler is. Dus is mijn motto: uit je hoofd en in je lijf.

Ik ben een warme persoonlijkheid, die makkelijk contact maakt en waarbij je voldoende veiligheid en vertrouwen kunt ervaren. 

In het gesprek waarin jij vertelt waar het hapert, kom ik snel tot de kern. Het resultaat is duurzaam en blijvend inzetbaar.

Toegepaste technieken zijn: Hartcoherentie, EMDR en Mindfulness. De basis van mijn begeleiding ligt in de visie van de psychosynthese. 

Ik inspireer en laat me inspireren door de mens, het leven, de natuur en sporten. Sporten is spelen met je mogelijkheden en je kracht ervaren. Ik ben een hardloper, fietser, ik fitness en zwem.

Wat is Psychosynthese?

De visie van Psychosynthese is, dat de mens altijd in ontwikkeling is. 

Deze visie sprak mij aan, omdat het gaat over zelf-regie c.q. het bereiken van autonomie in je leven. Psychosynthese speelt zich af in het hier en nu, zonder de (mis)vorming in het verleden en het verlangen naar de toekomst te negeren. Wat komen we van onszelf tegen, wat zijn onze belemmeringen, wat zijn onze talenten? Wie willen we zijn en wie zijn we? Hoe verhouden we ons tot datgene wat ons overkomt in het leven, kunnen we ons verenigen met ons leven?

Mijn visie

Het is mijn visie om een mens tot zelf-regie te coachen, zodat ze een zo groot mogelijk autonoom leven kunnen leiden. Als mensen onafhankelijk leren denken, verantwoording kunnen nemen voor hun gedachten en gevoelens, dan zullen ze meer welbevinden ervaren. Als een reisgids wil ik cliënten zichzelf laten ontdekken en hun plek in het leven. Het is mijn streven, dat cliënten zichzelf en hun leven kunnen accepteren, hen te laten ervaren, dat ze in al hun kwetsbaarheid ook krachtig kunnen zijn. Daarnaast is het zoeken en soms geven van een perspectief juist datgene wat de ander nodig heeft om weer levensmoed op te vatten. Perspectief, bezieling en zingeven aan het leven vergroten het welbevinden. Het aanvaarden van het leven zelf, vertrouwd raken met je eigen leven, geeft een rustige en gerichte aandacht.

In mijn missie en visie komen vier niveaus tot synthese: fysiek, gevoel, mentaal en zingeving (inspiratie).